Què és l'implant anticonceptiu i com funciona?

per Redacció, el 18 de febrer de 2021 a les 08:59

 L'implant anticonceptiu és encara un mètode molt desconegut tot i que té una eficàcia del 99%. Es tracta d'una barreta de plàstic de la mida d'un llumí que s'insereix sota la pell a la cara interna de el braç.

La seva eficàcia anticonceptiva supera les pastilles anticonceptives i dura uns 3 anys. És ideal per a aquelles noies, a partir de 18 anys, que tenen clar que no voldran tenir fills fins d'aquí a uns anys.

Feminism GIF by Women First Digital

L'implant va alliberant de mica en mica una hormona que limita l'ovulació, evitant que l'esperma dipositada a la vagina arribi a l'úter. Es pot retirar de la pell abans dels tres anys si la pacient vol, i, generalment, es recupera el seu cicle d'ovulació durant les tres setmanes posteriors a la retirada de l'anticonceptiu.

Això sí, aquest procés s'ha de fer sempre acompanyada d'un metge.

 

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: