7 errors que molta gent comet quan fa servir el condó i que hauríem d'evitar

per Redacció, el 16 de març de 2021 a les 10:18
Els condons són el mètode anticonceptiu més popular i alhora el més eficient en la protecció de Malalties de Transmissió Sexual. Ara bé, perquè siguin eficaços és important col·locar-los correctament i seguir les instruccions d'ús.

Avui us portem un recull dels errors més freqüents a l'hora de fer servir aquest mètode per tal que els eviteu. 

 


Versió sense playbuzz

Guardar-lo a llocs poc adequats on es pot trencar, com la cartera o el moneder.

No mirar la data de caducitat: de vegades, amb les presses, no ens hi fixem i si el condó està caducat, pot trencar-se molt fàcilment.

No utilitzar la talla adequada: els preservatius van de la XS fins a la XXL i és important triar la mida correcta per evitar problemes circulatoris.

Obrir-los amb la boca: és una pràctica molt freqüent, però perillosa, ja que el risc de trencar el condó amb les dents és elevat.

Utilitzar-lo sense prou lubricació: la lubricació evita frecs incòmodes i disminueix el risc que el condó es trenqui. Per tant, si cal, no dubteu en aplicar lubricant.

No canviar-lo segons la pràctica: es recomana canviar el condó amb cada pràctica sexual, sobretot si passa d'anus a vagina o a boca. 

Treure'l tard :un cop acabat l'acte sexual, l'ejaculació baixa i això fa que el condó pugui lliscar i sortir del penis. Per això és important no mantenir la penetració un cop acabada la relació sexual.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: