5 trucs per llegir el llenguatge corporal de la gent

per Redacció, el 18 de març de 2021 a les 09:26
El nostre llenguatge corporal sovint diu més que el nostre llenguatge verbal. De fet, els cossos policials acostumen a fixar-se amb els gestos per interpretar el que "realment" està dient la persona que interroguen. Avui us portem algunes idees, demostrades científicament, sobre la nostra manera de moure'ns i expressar-nos.

 


Versió sense playbuzz:

Arquejar les celles
Segons explica Susan Krauss Whitbourne a Psycology Today la preocupació i la por solen provocar que aixequem o arquegem les celles de manera inconscient com una expressió d'incomoditat. Per tant, si una persona us està dient alguna cosa positiva, però alhora les seves celles es mouen cap amunt, el més probable és que us estigui mentint.

Assenyalar amb el dit
Assenyalar amb un dit a algú és un intent de mostrar dominació. Els experts de Psychology Today expliquen que aquest gest es pot interpretar com un "un cop de puny". És per això, que en la nostra societat no està massa ben vist assenyalar les persones i es considera de mala educació.

Copiar els gests de l'altre
Quan dues persones es porten bé, les seves postures i moviments es reflecteixen mútuament. Així doncs, sense ser-ne conscients, tendim a copiar els moviments de la gent que ens cau bé o per qui sentim atracció. Per tant, si teniu una cita, moveu les mans cap a un cantó, i l'altre fa el mateix, bona senyal. 

Cames creuades
"Psicològicament, les cames creuades indiquen que una persona està mentalment, emocionalment i físicament tancada", assegura el psicòleg Travis Bradberry,. Així doncs, quan algú encreua les cames el més probable és que no estigui massa receptiu i se senti incòmode.

Mirar fixament els ulls i abaixar la mirada
Si algú està parlant amb vosaltres i després de mirar-vos fixament durant una estona abaixa la mirada i els toca els cabells o alguna part de la cara, segurament està coquetejant: és un gest típic del flirteig.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: