Logotip de Adolescents.cat

Les 8 etapes per les que passem després de tenir sexe

per Adolescents.cat, el 6 d'abril de 2021 a les 12:05
El sexe és únic, el plaer que tenim a través de la sexualitat no el tenim amb res més. Per en el sexe no tot es redueix a l’orgasme, el més important és gaudir de tot el camí. De fet un cop arribat el clímax, després de la relació sexual, seguim experimentant sensacions molt plaents.

Hi ha diferents etapes en les relacions sexuals, avui t’expliquem les que vénen després del sexe:

Clímax
És la reacció involuntària del cos que fa que cridem de plaer. També es coneix com el “punt d’alliberació”. El cos entra en tensió i llavors s’allibera i es calma de cop.

Resolució
També es coneix com a “claredat post-sexe”, tot i així experts diuen que és un moment en el que obtenim molta quietud i calma. Hi ha, fins i tot, certa sensació de neteja al cos.

Restauració
En aquesta etapa el cos té reaccions inesperades però molt boniques. Hi ha qui plora, hi ha qui sent un relax profund, hi ha qui té tremolors... cada cos reacciona de forma diferent. El tema és que tens una gran alliberació que fa que el teu cos flueixi de forma natural.

Encendre
Aquesta és l’etapa en la que el cos està encès i viu. No vol dir necessàriament estar excitats/des, sinó emotius/ves. Tenim les emocions a flor de pell i és fàcil saber el que vol el cos: un sopar, una migdiada, ballar... el que sigui!

Pic
Aquesta fase és la pausa que hi ha entre etapes. Aquí pots guiar-te a qualsevol direcció i prendre la decisió que sigui. Està bé, és un descans i el necessites.

Entusiasme
Moment en el que sents molta confiança. Pot ser que sentis que has tingut molt bon sexe i et sents amb l’energia per aconseguir el que et proposis. És una etapa molt bona per tenir xerrades obertes i directes amb l’altra persona.

Altiplà
Aquesta etapa és molt divertida. Comences a reviure el que acaba de passar al teu cos, les sensacions, el plaer... Et sents alegre i feliç.

Calma
En aquesta última etapa et sents molt a gust amb tota l’experiència i estàs en relaxació total. Gaudeix aquesta calma i pren-te el teu temps per tornar a activar-te.


making love passionate kiss GIF

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: