La càmera pot ser obligatòria durant les classes virtuals

per Cèlia Forment i Bori, el 8 d'abril de 2021 a les 06:00
La càmera de l'ordinador o tauleta passarà a ser obligatòria durant les classes online si així ho vol el centre educatiu. L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha afirmat que els centres educatius poden exigir als alumnes mantenir la càmera activa durant les classes en línia. Aquesta és la conclusió d'un dictamen que ha emès aquesta institució a petició d'una fundació de l'àmbit educatiu.

 



Aquest nou reglament inclou tant els alumnes majors de 14 anys, com els menors. Tot i això, es demana que es valori si es necessari en tots els casos, tenint en compte l'edat de l'alumne i el tipus d'activitat. La llei deixa molt clar que en cap cas es pot gravar els alumnes perquè pot suposar un tractament "més invasiu", amb l'excepció que sigui necessari en una situació concreta. 

Amb aquesta nova normativa es busca que tots els centres de primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius o FP i universitats assegurin i garanteixin la funció educativa. 

Es prioritza la formació a distància

En l'actual situació de pandèmia s'ha prioritzat la formació a distància i les classes en línia. Això no exclou el necessari compliment de la resta de principis o obligacions que faríem a l'aula normalment. És normal, doncs, que perquè una classe es desenvolupi bé es requereixi veure de manera contínua l'alumne per part del docent. 

En tot cas, l'APDCAT recorda que els alumnes poden exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió o d'oposició en relació amb el tractament de les seves dades personals.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: