Fliparàs quan sàpigues que això influeix en el teu atractiu

per Adolescents.cat, el 14 d'abril de 2021 a les 09:36
Tots i totes ens fixem en l’olor que fan les altres persones. Segurament algun cop has estat al costat d’una persona que desprenia una olor corporal que et semblava molt desagradable. O potser t’ha passat a tu mateix/a sortint del gimnàs o de fer algun treball físic.

Hi ha algunes persones que, fins i tot, s’arriben a obsessionar per no fer mala olor i això els impedeix fer vida normal. Aquest síndrome es diu autodisomofòbia, i es defineix com a la por de fer mala olor, però a vegades també es trasllada a la por a l’olor corporal d’altres persones.


No cal dir que tothom es fixa en l’olor que desprenem i les persones que desprenen mala olor, sovint no saben per què. Com ja saps, les aixelles tenen la major densitat de glàndules sudorípares i les glàndules apocrines més grans de tot el cos. Les glàndules controlen l’olor que produeix el nostre cos, i aquesta olor és útil a l’hora de triar parelles.

Com s’explica a la revista especialitzada, Psychology Today, el que menges també es reflecteix en la suor, si menges de forma saludable, és més fàcil que també facis més bona olor. De fet, està demostrat que a a les dones i els homes ens atrauen olors naturals diferents:


 Les dones se senten més atretes per persones que tenen una dieta rica en ous, formatge, soja, fruites i verdures.

 Als homes, no els agrada gaire l’olor de les persones que mengen molta carn vermella.


A més, les dones acostumen a tenir el sentit de l’olfacte més desenvolupat, és per això que també jutgen més l’atractiu d’algú en relació a la seva olor.

good smell GIF by WE tv

Les olors tenen tanta importància que si una olor ens agrada, serà possible recordar-la en el futur. Això sí, és molt més fàcil recordar les olors naturals que les olors artificials com desodorants i perfums. És per això que quan comences a compartir moments íntims amb algú i no porteu perfum o desodorant, és possible que hi hagi més atracció.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: