Què és la maskitis, com afecta la nostra pell i com evitar-la

per Redacció, el 19 d'abril de 2021 a les 12:57
Segurament molts i moltes de vosaltres heu sentit a parlar del maskné, els granets associats a l'ús continuat de la mascareta. Ara bé, aquesta no és l'única afectació a la pell relacionada amb aquests complements protectors, sinó que n'hi ha d'altres de força habituals també com la maskitis.Aquest terme, utilitzat per primera vegada pel dermatòleg Dennis Gross, fa referència a la dermatitis que pot aparèixer a causa de la fricció, la humitat i els bacteris acumulats que generen les mascaretes. 

Així doncs el maskné i la maskitis són problemàtiques diferents amb tractaments també diferents. És important, doncs, que acudiu a un/a especialista si considereu que el vostre cas s'ha de tractar, ja que un només un/a professional us diagnosticarà correctament i us podrà oferir un tractament personalitzat. 

Dit això, i per tal que sapigueu una mica més sobre la maskitis, els símptomes associats a aquesta problemàtica són: 

 Erupció cutània marcada per l'aparició de petites protuberàncies. 
 Pell seca i vermellor 
 Inflamació 
 Erupció o èczema

Com evitar-la?


Per evitar la maskitis és molt important que ens netegem bé la pell almenys dues vegades al dia, matí i nit. Per a fer-ho, podem utilitzar productes adequats per a la higiene facial que no siguin agressius ni la ressequin. Actualment hi ha molts cosmètics naturals que ens poden ajudar a cuidar el nostre rostre i a mantenir la pell equilibrada. 

D'altra banda, també és molt important hidratar-se amb una crema aquosa o semiaquosa -dependrà del nostre tipus de pell per tal de no obstruir els porus. Els dermatòlegs recomanen, sobretot, aplicar-nos-en abans d'anar a dormir, ja que és quan no portem mascareta i quan el producte té més estona per actuar.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: