Imatge d'arxiu de la manifestació del 8-M a Barcelona | Carlos Baglietto

Girona, primera ciutat catalana en donar un permís menstrual a les treballadores municipals

Imatge d'arxiu de la manifestació del 8-M a Barcelona | Carlos Baglietto
per Redacció, el 4 de maig de 2021 a les 08:59
Les treballadores de l'Ajuntament de Girona podran optar a un permís menstrual si es troben malament en el moment en què tenen la regla, segons es preveu en una modificació del conveni laboral que ha proposat avui dilluns el sindicat majoritari dins del consistori gironí, la Intersindical.

Si la mesura és aprovada pel ple, les treballadores de l'Ajuntament tindran vuit hores al mes per no anar a la feina, sigui en una jornada completa, o bé repartint-les en més d'un dia. A més, no es tramitarà com una baixa laboral. Aquestes hores, però, caldrà recuperar-les abans de tres mesos.

La Intersindical-CSC ha detectat que les treballadores utilitzen "de manera habitual" els seus dies d'indisposició i alguns de vacances quan tenen la menstruació. Això, expliquen des del sindicat, evidencia que aquest procés fisiològic "impossibilita sovint" conciliar la salut i el treball. La Intersindical-CSC defensa que la proposta permet "flexibilitzar la jornada laboral", a la vegada que garanteix el "dret a la salut i el benestar" de les treballadores.


 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: