Parlem de sexe a la primera visita ginecològica?

per Adolescents.cat, el 23 de maig de 2021 a les 08:31
Encara que hem avançat molt, encara hi ha molts tabús al voltant del sexe. Això fa que no se’n parli de forma lliure i natural i fer-ho és molt important per viure la sexualitat de forma segura i saludable. Encara que a la primera visita ginecològica sempre es demana a la persona si és activa sexualment perquè és una qüestió molt important, a moltes visites de ginecologia encara no es parla prou de la vida sexual. Hi ha barreres institucionals i personals que afecten a les professionals i a les pacients.

Què fa que no es parli prou de sexe a les visites de ginecologia?



Por que el/la professional pensi que no és important
Pensar que no existeix un tractament al problema que tenim

No ser conscient de la importància que té la nostra vida sexual en la salut
Vergonya
Falses creences o mites entorn a la sexualitat

Aquestes són les barreres per a les pacients, però molts i moltes professionals tampoc pregunten prou sobre sexe ja sigui per por d’avergonyir a l’altra, per falta de formació, per incomoditat, per falta de temps i recursos, etc.

Així doncs, has de saber que la primera vegada que vagis a una visita ginecològica et preguntaran si ets activa sexualment, però no et demanaran gaire res més sobre la teva sexual. Potser això et deixa tranquil·la perquè prefereixes no parlar-ne, però la realitat és que és molt important fer-ho per la teva salut sexual i la de les teves parelles. 

Així doncs, tant si la professional no et fa totes les preguntes que esperes i hi ha qualsevol cosa que t’inquieta, no tinguis por de preguntar i parlar-ho amb total naturalitat :)
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: