Així és el nou tractament que s'ha posat de moda per combatre l'acne: realment funciona?

per Redacció, el 19 de maig de 2021 a les 10:39
TikTok està ple de consells per combatre l'acne. Una de les últimes recomanacions que s'ha posat de moda és la de consumir clorofil·la diluïda en aigua. Ara bé, realment aquesta substància natural és bona per evitar els granets? No. 

Així de clar ho tenen els diversos experts i expertes consultades per El Confidencial. Els dermatòlegs asseguren que, si bé existeixen estudis sobre la clorofil·la i el seu afecte en la pell, no s'ha demostrat que aquesta substància serveixi per tractar l'acne. 

 
@ellietaylor929

One week of drinking chlorophyll for my spots 🤘🏻

♬ original sound - billy
@chlorophyllgirl

Detoxes your body & skin and stops body oder 💥💳💥💳💥 #chlorophyll #chlorophyllwater #skincare #skincarebyhyram #fyp

♬ Here - ✨𝕊𝕠𝕟𝕘𝕤✨


De fet, segons assegura l'experta Estefanía Arredondo Hortigüela, el que es consumeix a TikTok no és exactament clorofil·la, sinó clorofil·lina, una barreja formada per sals de coure i sodi solubles en aigua. Aquesta barreja es fa servir com a complement alimentari, ja que aporta minerals i vitamines, però no es recomana en cap cas per combatre els granets. 


De fet, ingerir aquesta barreja de manera freqüent –tal com recomanen alguns i algunes tiktokers- pot tenir efectes secundaris com nàusees, vòmits, diarrea...Per tant, millor anar amb molt de compte.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: