Així podrien ser els exàmens en un futur proper

per Redacció, el 31 de maig de 2021 a les 11:46
Ja fa temps que hi ha un debat obert sobre el model educatiu. I és que cada cop són més les veus que defensen apostar per un aprenentatge més pràctic en comptes d'un ensenyament tan teòric. En aquest sentit, alguns docents es pregunten si els exàmens, tal com els coneixem avui en dia, són realment necessaris per dur a terme les avaluacions.És per tot plegat que el govern espanyol s'està plantejant fer canvis en aquest aspecte. 

Segons informa El País, el Ministeri d'Educació, amb l'ajuda de professors i professores, està elaborat les bases d'un nou sistema d'aprenentatge que ja ha fet arribar a les comunitats autònomes. 

I com seran els exàmens segons aquest nou model?


Doncs més pràctics i basats, sempre que es pugui, en problemes reals. Per exemple, una professora de Llengua i literatura espanyoles, planteja a El País que els exàmens d'aquesta assignatura es facin amb grup. Com? Doncs es formarien equips d'unes sis persones que haurien de debatre sobre un tema d'actualitat. Durant el debat, cada estudiant s'hauria d'haver preparat bé el tema i dur-lo per escrit, per tant, aquest exercici permetria avaluar la redacció i també l'expressió oral.

També en aquesta línia, un professor de 4t d'ESO de Llengües Estrangeres suggereix que els exàmens d'anglès siguin més pràctics. Per exemple, haver d'escriure un correu electrònic a un company/a explicant-li el que ha passat aquella setmana a classe. 

Què en penseu d'aquest projecte?

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: