Per què molta gent està deixant de fer servir aquest popular mètode anticonceptiu?

per Redacció, el 7 de juny de 2021 a les 09:34
La píndola anticonceptiva continua sent un dels mètodes més utilitzats per evitar l'embaràs a molts països europeus, com França o el Regne Unit, on més de la meitat de la població l'utilitza.

A l'estat espanyol, però, el seu consum ha baixat de manera considerable en els últims anys. Segons dades de la Societat Espanyola de Contracepció, només un 17% de dones opta per aquest mètode. Segons assenyala El País, hi ha diverses raons que expliquen la disminució en el seu consum. Són aquestes:

 



Versió sense playbuzz

Pels seus efectes secundaris:
Les píndoles anticonceptives poden tenir diversos efectes secundaris molt molestos com: hemorràgia entre menstruacions; sensibilitat o dolor als pits, migranyes; estat d'ànim depressiu; nàusees; secreció vaginal espessa blanquinosa, i infecció vaginal per fongs. A més a més, a diferència del preservatiu, no protegeixen de les malalties de transmissió sexual.

Perquè cada dia hi ha més consciència sobre el propi cos
Tal com apunta El País, les píndoles anticonceptives van aparèixer per tractar alguns problemes hormonals i per intentar pal·liar els dolors menstruals i l'acne. Per tant, per perquè prendre-les si no es té cap d'aquests "problemes"? Aquesta és la pregunta que cada dia es fan més dones, fartes dels efectes secundaris de les pastilles i d'introduir substàncies artificials al seu cos.

Pel seu cost
Hi ha algunes marques que venen cada capsa de píndoles a 12 euros, un preu que moltes persones no estan disposades a pagar, sobretot tenint en compte els seus efectes secundaris i que no protegeixen de les ETS.

Per no respectar els animals
La majoria de marques proven les píndoles amb animals abans de comercialitzar-les. A més, moltes d'elles contenen lactosa, una substància d'origen animal que els vegans no es prenen.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: