6 curiositats sobre les orelles que segurament no sabies

per Redacció, el 1 de juliol de 2021 a les 12:52
Sempre està bé conèixer amb detall les diferents parts del nostre cos. És per això que avui us hem preparat aquest article amb algunes dades interessants sobre les orelles: quines sabíeu i quines no?

 


Versió sense playbuzz

Per què estirem les orelles quan algú fa anys?
A l'antiguitat, els orientals sentien una gran devoció cap a les orelles i estaven convençuts que com més llargues fossin, major seria el grau de saviesa del que les posseïa. La majoria dels experts es posen d'acord a l'hora d'apuntar que aquesta tradició s'origina amb el propòsit de desitjar a la persona que fa anys, una llarga vida i plena de coneixements. Estirant-li les orelles aquestes serien més grans i, per tant, la persona en qüestió seria més savia.

El centre de l'equilibri es troba a les orelles
El sistema vestibular, l'encarregat de coordinar l'equilibri, es troba a les orelles. Per tant, aquesta part del nostre organisme és la que ens ajuda a mantenir l'equilibri del cap i del cos.

L'os més petit del cos el tenim a l'orella
És l'estrep i fa entre 2,5 i 3 mm. Rep aquest nom per la seva similitud amb la sella de muntar a cavall.

L'oïda mai dorm
L'oïda funciona constantment. Tot això, quan dormim el cervell inhibeix els sons ambient que ens rodegen per tal que puguem descansar tranquil·lament. És quan les nostres orelles detecten un soroll estrident o diferent del que ens envolta, quan l'oïda reacciona i ens despertem. Es tracta d'un mecanisme de defensa per poder actuar de pressa en situacions d'alerta.

Cada orella sent coses diferents
Els especialistes afirmen que l'orella esquerra percep millor la música i que la dreta està més ben preparada per detectar i escoltar les veus de les persones.

La forma de l'orella té una raó de ser
El pavelló auricular de les nostres orelles té la forma que té per tal de facilitar-nos l'audició. La seva estructura i plecs fan que puguem captar els sons del nostre entorn i condueixen les ones sonores fins al timpà.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: