Les declaracions de Naim Darrechi: és delicte enganyar per no fer servir preservatiu?

per Redacció, el 13 de juliol de 2021 a les 09:44
Com ja sabeu, Naim Darrechi va tornar a crear polèmica amb unes declaracions molt controvertides sobre la seva intimitat. El tiktoker va assegurar al canal del youtuber Mostopapi que no li agradava mantenir relacions sexuals amb condó. 

"Mai l'utilitzo i trobo estrany que mai hagi deixat cap noia embarassada (...). Com que mai ha passat res, acabo a dins sempre, sense cap tipus de problema", deia Naim. "Però, quan acabes dins, elles no et diuen res?", li preguntava el youtuber. La resposta de Naim? "Sí, però els hi dic que estiguin tranquil·les, que sóc estèril".




Doncs bé, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha decidit portar a la Fiscalia les declaracions perquè aquests fets es poden considerar un abús sexual. "Treure's el preservatiu o ejacular dins sense consentiment és avui abús sexual i la Llei del Només Sí és Sí ho reconeixerà com a agressió. Presumir davant 26 milions de seguidors d'una cosa com aquesta reflecteix la urgència de posar el consentiment en el centre. Ho posarem en coneixement de la Fiscalia", ha dit la ministra.

 

És delicte?


Així doncs, tal com assegura Irene Montero, el tipus de comportaments que descriu el tiktoker poden ser considerats abús sexual, un delicte que, segons el Codi Penal espanyol, es pot penalitzar amb penes de presó que van d'1 a 3 anys o multes de 18 a 24 mesos.

De fet, tal com us explicàvem ahir, aquesta pràctica de treure's el condó és preocupantment freqüent i s'anomena stealthing. 
Una de les primeres a parlar-ne va ser l'activista i escriptora Alexandra Brodsky la qual, el 2017, va publicar un article a la revista de la Universitat de Columbia denunciant l'stealthing i qualificant-lo de violació.

I és que, segons l'activista, retirar-se el condó de manera no consensuada durant una relació no només suposa una agressió cap a la persona que la rep sinó que a més la víctima s'exposa a riscos físics, com ara a les malalties de transmissió sexual. A l'estat espanyol ja hi ha hagut dues condemnes per aquest tipus de cas, una a Sevilla i l'altra a Salamanca.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: