Sociosexualitat: què és?

per Adolescents.cat, el 11 d'octubre de 2021 a les 06:00
Estem en un moment en què ja sabem que no hem d'avergonyir-nos per viure la nostra sexualitat lliurement. Tot i que encara hi ha molt camí per recórrer en molts sentits, cada vegada està més acceptat poder dir que t'agrada tenir relacions sexuals. Hi ha gent que prefereix tenir relacions amb persones amb qui té molta confiança, però també hi ha gent que opta tenir sexe sense compromís.

Això és la sociosexualitat. Tot i que no tothom és favorable a aquesta pràctica, això no vol dir que estigui malament, sempre  responsabilitat afectiva cap a la resta de persones.


via GIPHY

Les universitats de Durham i de Nova York van publicar estudis que afirmen que els homes amb relacions sexuals esporàdiques mostraven més satisfacció que les dones. Llavors, els homes són més sociosexuals? No té per què.

Tot i això, sí que podem trobar diferències en el gènere a l'hora de ser més propensos o no a desenvolupar la sociosexualitat. Per exemple, els homes veuen amb més bons ulls les dones amb tendència a la sociosexualitat i les dones, al contrari. Aquest fet, evidentment, pot estar lligat els estereotips i estigmes que envolten la sexualitat femenina i masculina des de fa anys.


En resumen, hem de poder viure la nostra sexualitat lliurement, sense prejudicis i amb respecte cap a nosaltres mateixos i cap als altres.

via GIPHY

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: