Hem preguntat als joves què en pensen dels botellots i per què en fan: aquestes són les respostes

per Adolescents.cat, el 18 d'octubre de 2021 a les 06:00
Un 79,6% dels adolescents catalans ha participat en algun botellot almenys una vegada a la seva vida i un 64,6% hi participa de manera freqüent: un cop al mes. Així es desprèn de l’enquesta elaborada per Adolescents.cat aquest octubre i en la quan han col·laborat 1.900 joves d’entre 14 i 25 anys.

Una de les dades més sorprenents és la quantitat d’alcohol ingerida durant els botellots: un 35,1% assegura que beu 2-3 unitats d’alcohol i un 34,8% confessa que beu més de 3 gots per nit. Els cubates (78,3%), seguits de la cervesa (7,3%) són les begudes que més consumeixen els joves en aquestes trobades.

En aquest sentit, la majoria dels enquestats i enquestades, un 61,1%, afirma que abans de la pandèmia ja feia botellots amb regularitat, si bé un 54% admet que en fa més ara que dos anys enrere.

De fet, es tracta d’una pràctica habitual i estesa: un 79,7% dels joves explica que no se n’amaga i que els seus pares i mares saben que va a botellots. Això sí, la gran majoria, prop del 76%, assenyala que es comporta de manera cívica i que mai ha malmès mobiliari urbà. Tot i això, un 21,5% reconeix que en alguna ocasió ha deixat ampolles i gots buits al carrer.
 

L'obertura de l’oci nocturn


La majoria dels participants en l’enquesta, més del 50%, creu que amb la reobertura de l’oci nocturn els botellots disminuiran. Això sí, tenen clar que aquestes trobades de seguiran fent, primer perquè es tracta d’un costum força arrelat i segon perquè són més “econòmiques” que consumir alcohol en un local d’oci nocturn.Aquestes són les explicacions que ens han donat alguns joves sobre perquè fan botellots:
 

Ara bé, també hi ha alguna joves que participen en aquestes trobades per “pressió social”:
 

I és que A Catalunya, beure alcohol és la norma i no fer-ho encara és l’excepció. Segons dades de l’Agència De Salut Pública, només un 9% de catalans no consumeixen begudes alcohòliques. Per això les persones que prenen la decisió de no beure'n es troben amb obstacles pel camí. 




 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: