Així és com aquest projecte de la Diputació de Barcelona vol garantir l'accés a la pràctica esportiva per a tothom

per Elvira Vilardell, el 31 de gener de 2022 a les 15:37
Alguna/a de vosaltres practicava esport i ho ha deixat? Encara que potser alguns no us hagueu sentit identificats amb la pregunta, probablement sí que conegueu algú del vostre entorn que hagi acabat deixat de banda l’activitat física. I és que, actualment, l'abandonament esportiu prematur és una problemàtica que va en augment. 

Quanta gent, diríeu, que practica esport a primària i quanta gent a l’ESO? 

 


Segons dades del 2016, només un 67,7% d’adolescents de 3r i 4rt d’ESO fan esport de manera regular, una xifra que no arriba ni al 61% en el cas de les noies. L’abandonament de l’esport augmenta factors de risc associats a problemes d’adaptació social i salut i pot fer que els joves tinguin menys oportunitats. 

Per tal de frenar aquesta problemàtica, la Diputació de Barcelona va impulsar la iniciativa "Joventut esportiva, societat activa". Es tracta d’un projecte transformador que ja fa mesos que funciona i que ara s’obre a nous municipis. El seu objectiu principal? Garantir l’accés a la pràctica esportiva per a tothom, amb atenció als col·lectius més vulnerables. De moment, el projecte ja ha ajudat més de 300 joves i en aquests mesos vinents seguirà creixent. Us en resumim alguns detalls: 
 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: