Això és el que li passa al teu cervell quan mires tiktoks

per Redacció, el 24 d'abril de 2022 a les 06:00
Si una cosa caracteritza a TikTok és que sap donar-te el vídeo que vols veure en aquell precís moment. És per això que és molt fàcil entrar-hi i molt difícil sortir.

Un estudi de la universitat de Sheijang ha investigat com actua TikTok en el cervell dels usuaris per aconseguir aquesta addicció a la plataforma. Dels 153 usuaris que hi van participar, el 67% utilitzava TikTok menys d'una hora al dia, mentre que el 30% l'utilitzava entre 1 i 2 hores i el 3% més de dues hores al dia. Per tant, no tots els usuaris passen el mateix temps a la plataforma, però tothom qui hi entra hi queda enganxat. Per què?


Charli D Amelio Cute GIF - Charli D Amelio Cute Tiktok - Descubre &  Comparte GIFs
La conclusió ha estat que l'algoritme és capaç de descobrir continguts que regulen l'activitat d'un conjunt de subregions de la xarxa neuronal per defecte i de l'àrea tegmental ventral (la que allibera dopamina) per reforçar el comportament de veure vídeos.


És a dir, TikTok és un estimulador de producció de dopamina que afavoreix l'addicció al seu contingut. La plataforma ha confessat que alguns usuaris estan massa enganxats i que pretenen buscar una solució. Per ara, impedeix que els usuaris d'entre 13 i 15 anys rebin notificacions passades les 9 de la nit per tala de no interferir en les seves hores de son.



 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: