Les característiques d'una personalitat egocèntrica

per Redacció, el 22 de maig de 2022 a les 06:00
Una persona egocèntrica es caracterítza per pensar que l'opinió dels altres no té importància, es creu el centre de totes les mirades i no té faire empatia. Els experts expliquen, que durant els primers anys de vida tots som egocèntrics, ja que no hem desenvolupat la capacitat de posar-nos a la pell dels altres. Però, a mesura que ens fem grans, el nostre sistema cognitiu va desenvolupant aquesta capacitat.

El psicòleg Jean Piaget va estudiar l'egocentrisme com a part del desenvolupament dels nens petits, els quals semblen incapaços d'assimilar la perspectiva d'una altra persona. És per això que, per exemple, moltes vegades es tapen els ulls pensant que si ells no hi veuen, les altres persones tampoc els veuran a ells.

En l'adolescència, en canvi, l'egocentrisme es fa visible en la relació amb els altres. Aquests són alguns dels senyals més destacats:

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: