Logotip de Adolescents.cat

Nova polèmica per l'IVA dels productes d'higiene menstrual: «quant costa» tenir la regla?

per Redacció, el 17 de maig de 2022 a les 06:00
La nova llei de l'avortament fa marxa enrere i no reduirà l'IVA dels productes d'higiene menstrual ni femenina. Inicialment, l'esborrany del Ministeri d'Igualtat anava més enllà i preveia la supressió de l'IVA d'aquests productes essencials per a la higiene i les cures de les dones. Ara, però, segons ha confirmat la ministra Irene Montero, el departament d'Hisenda del govern espanyol ha tombat aquesta mesura.

Tot i aquest desacord, els membres del PSOE i de Podem de la Moncloa han arribat a un acord crucial per la baixa per regla dolorosa, que finalment no tindrà cap límit de dies imposat per llei. "Per primera vegada parlarem en una llei de salut menstrual i que les institucions se n'han d'ocupar", ha explicat la ministra.

“Quant costa” tenir la regla?

 
La despesa mitjana en productes d’higiene íntima és molt variable, perquè depèn del mètode que faci servir cada persona, així com de la mena de sagnat (lleuger, abundant…), de i la durada de la menstruació. 

En qualsevol cas, és una despesa que les persones que menstruen es veuen obligades a assumir. De mitjana, aquests són els costs:

 Una persona que faci servir compreses gastarà des d'uns 13 euros a gairebé 59 euros a l'any. 

 Una persona que opti pels tampons, de 11,5 a 54 euros a l'any.

 Qui aposti per les calces menstruals, de 20 a 53 euros anuals.

 La copa menstrual és l'opció més sostenible i econòmica. S'han de renovar als 5 anys, i el seu preu és 5,04 euros. 

Aquestes són les xifres per a un sol any, al cap de tota la seva vida fèrtil, una persona amb flux abundant pot gastar-se gairebé 3.000 euros en productes d’higiene íntima.

Altres notícies que et poden interessar




Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: