Per què sentim la necessitat d'explicar-li la nostra vida a un desconegut?

per Redacció, el 13 d'agost de 2022 a les 06:00
Alguna vegada has sentit la necessitat d'explicar-li la teva vida a un complet desconegut? Doncs per molt que pugui semblar estrany, els experts asseguren que és totalment normal.

Com explica la psicòloga Aintzane Goikoetxea, quan parles amb algú de confiança sobre un tema que et preocupa o t'incomoda, és probable que et torni a treure el tema més endavant, que s'involucri més del que t'agradaria o que et pressioni per actuar d'una certa manera. En canvi, un desconegut mai t'exigirà res i, a més, t'oferirà un punt de vista totalment diferent del que et podria aportar algú amb qui tens confiança.


Un altre motiu pel qual ens sentim còmodes explicant-li els nostres problemes a un desconegut és perquè sentim que els hi podem confessar els nostres secrets més ben guardats amb la seguretat que ningú del nostre entorn se n'assabentarà.

lips watson GIF by Teachers on TV Land


A vegades aquestes converses amb desconeguts es donen de manera inesperada. Podria ser que us quedeu tancats a l'ascensor, que hàgiu quedat amb un grup d'amics i de sobte us trobeu sols, que us hagi tocat seure junts al transport públic... són circumstàncies que poden afavorir l'inici d'una conversa i fer que us acabeu explicant la vida.

Així doncs, tot i que les converses amb els amics poden ser molt profundes i necessàries, hi ha vegades que necessitem desfogar-nos amb algú a qui no coneixem de res per aconseguir oblidar-nos del tema per complet.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: