La depilació augmenta el risc d'infecció de malalties de transmissió sexual?

per Redacció, el 28 d'agost de 2022 a les 06:00
Tot i que cada dia està més normalitzat el pèl femení, la depilació continua estant estigmatitzada. Els estàndards de bellesa segueixen sent unes cames, engonals i aixelles totalment depilades. De fet, depilar-se el pubis està vist com una pràctica estètica i higiènica, però realment és així?

Els dermatòlegs fa anys que alerten que aquesta pràctica és perjudicial per a la salut de la vagina. Tant la depilació integral com la brasilera (que deixa únicament una petita porció de pèl a la muntanya de venus) augmenten considerablement les possibilitats de patir una malaltia de transmissió sexual.

Segons l'OMS, cada dia es registren al voltant d'un milió de noves infeccions com la clamídia, gonorrea, tricomoniasis i sífilis. Cal recordar que actualment la infecció pel virus del papil·loma humà ha augmentat i, segons l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia, un 75% de persones d'entre 15 i 49 anys s'infecten com a mínim un cop a la vida d'un tipus de virus del papil·loma.

Així doncs, els pèls del pubis actuen com una barrera protectora contra els bacteris, herpes i fongs. Tot i això, el que et salvarà d'una ETS és l'ús del preservatiu, tant d'home com de dona. Però és important tenir en compte que el preservatiu no protegeix el pubis, i que per aquest motiu és possible que els microorganismes passin per la pell i infectin les petites ferides que es puguin tenir.

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: