Així és com pots detectar si una persona té una doble cara

per Redacció, el 12 de juny de 2022 a les 06:00
Per desgràcia, al llarg de la nostra vida coneixerem a moltes persones amb doble cara que s'aproparan a nosaltres amb l'únic objectiu de satisfer els seus interessos. De fet, és possible que fins i tot acabem creant una amistat amb aquest tipus de persones i que en adonar-nos ja sigui massa tard. Per aquest motiu és molt importar detectar aquests comportaments a temps i posar distància al més aviat possible.

La psicòloga Susan Krauss ha compartit a Psychology Today una tècnica per desemmascarar a aquest tipus de persones. Es tracta de fer una sèrie de preguntes amb l'objectiu que l'altra persona parli sobre la seva honestedat i humilitat, però sense adonar-se de què se li està preguntant sobre això. Cal tenir present que "les preguntes normals no funcionen quan li demanes a una persona que admeti les seves qualitats menys desitjables" i, a més, aquest tipus de persones no tindran cap problema en mentir en les seves respostes.


Així doncs, caldrà que pensis en una pregunta inicial sobre la qual se centrarà la conversa i que després facis una segona pregunta subtil que t'ajudi a detectar qualsevol comportament deshonest o de manipulació de l'altra persona. Pots començar explicant una situació inventada on, per exemple, vas haver de mentir o manipular. Després pots preguntar si li ha passat alguna cosa semblant i així saber com se sent en aquestes situacions.

Com explica Krauss, del que es tracta és que no facis preguntes directes, sinó que facis preguntes per despitar i que no sàpiga el que realment li estàs preguntant. Aquesta és la manera com aconseguiràs la resposta que busques i poder prendre les mesures que creguis necessàries.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: