Què són les taques que apareixen a la zona del bigoti i com evitar-les

per Redacció, el 27 de juny de 2022 a les 06:00
Si et depiles el bigoti és possible que notis que la teva pell es torna fosca en aquesta zona. No a tothom li passa, però a vegades la pell reacciona i apareixen taques. Com explica el doctor Leo Cerud, expert en medicina estètica, solen ser hiperpigmentacions postinflamatòries, "és a dir, que apareixen quan la pell se sent agredida".

Els motius pels quals poden aparèixer aquestes marques són diversos. És possible que sigui per lesions cutànies; per depilar-se el bigoti amb pinces depilatòries, cera, làser o IPL; per una exposició al sol constant; o per determinats medicaments com les pastilles anticonceptives.


En qualsevol cas, aquestes taques poden tenir diferents profunditats, formes i mides. Solen començar a aparèixer a partir de la pubertat i afecten el 15% de la població, sobretot a les dones. Els experts expliquen que la millor manera d'evitar-les és utilitzant protecció solar, ja que la incidència solar empitjora aquestes taques.

Les taques del bigoti són molt difícils de curar o revertir. Els experts expliquen que "les hiperpigmentacions de tipus melasma són una patologia per la qual no s'ha trobat una cura definitiva", ja que poden aparèixer de nou un cop s'han eliminat. Tot i això, els especialistes disposen de tractaments que les aclareixen i, a vegades, poden fer-les quasi desaparèixer.


Com explica la doctora Mar Lázano "les taques del bigoti tenen un component melàsmic, hormonal, cosa que dificulta molt la resolució total, independentment del procediment que apliquem". Encara i així, hi ha tractaments com el peeling, el làser o la llum polsada que poden funcionar, però dependrà de quina fase es trobi la taca i de l'evolució prèvia que hagi tingut. 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: