Alerta per aquest repte viral de TikTok que pot provocar intoxicacions

per Redacció, el 1 de juny de 2022 a les 06:00
Les autoritats dels Estats Units han alertat d'un vídeo que s'ha fet viral a TikTok i que està perjudicant la salut de diverses persones.


Es tracta d'un clip sobre com aconseguir conservar bé els alvocats que ha estat denunciat per la FDA (Administració d'Aliments i Fàrmacs dels Estats Units), quan acumulava més de 6 milions de visualitzacions (el vídeo original ha estat retirat, però s'ha anat reproduint a la xarxa social). 

Què passa exactament en aquest repte? Una dona, anomenada @shamamamahealing a TikTok, mostra com té un alvocat partit per la meitat dins d'un pot amb aigua, que té guardat a la nevera. Ella mateixa assegura que tal i com està conservat, pot durar dues setmanes sense oxidar-se i mantenint-se fresc. És mentida.


En un comunicat, l'FDA recorda que a l'hora de manipular l'aliment, es poden depositar a la seva superfície diversos patògens, bacteris o altres elements. Si es conserven en aigua, en un pot, a la nevera i durant dues setmanes, es multiplicaran i suposaran un risc elevat per a la salut. Per exemple la listèria, que segons una investigació recent de l'FDA, té una elevada relació amb els alvocats. Les recomanacions són clares: consumir l'alvocat, una vegada obert, com a màxim, en 2 o 3 dies. 

Altres notícies que et poden interessar




Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: