Una presumpta agressió sexual i quatre casos de submissió química als Santfermins

per Redacció, el 12 de juliol de 2022 a les 09:14
Els Santfermins acostumen a anar acompanyats de polèmica, ja sigui pels dubtes morals i ètics que una festivitat com aquesta pot fer enlairar entre un determinat col·lectiu o pel rol de la dona en ells. Les dones són minoria als correbous i a les penyes, només representen el 6% dels corredors i el 20% dels socis; han donat sis txupinazos en 81 anys, i estan vetades en fins a quatre societats gastronòmiques, Napardi, Txoko Pelotazale, Gure Leku i Reserva 1940, en les quals només els homes poden ser socis.

A banda d'això, a cada Sant Fermin acostumen a sortir denúncies d'agressions sexuals i més recentment, de submissió química. Aquesta setmana, s'ha conegut una presumpta agressió i quatre possibles casos de submissió química -a tres turistes franceses i a un home- que estan sent investigats per la Policia Foral. 


Tots els casos haurien passat entre dissabte i diumenge i pel que fa als que concerneixen la submissió química, les quatre persones denunciants han afirmat haver notat punxades durant les festes. No obstant això, les anàlisis mèdiques que se'ls hi ha realitzat no constaten l'existència de possibles substàncies inoculades, segons fonts governamentals.
 

"Greus" casos de submissió química 

 
L'alcalde de Pamplona, Enrique Maya, ha expressat la seva preocupació pels possibles casos de submissió química a les fetes i ha explicat que, avui, encara no s'ha fet cap detenció.

L'alcalde ha dit que "afortunadament", segons l'han informat, les persones afectades "no va sentir cap altre efecte que la mateixa punxada" i ha afegit que "aquestes persones es van notar que alguna cosa els passava però, afortunadament, perquè anaven en quadrilla, no va passar res més". Maya s'ha mostrat sensible als fets, perquè, ha considerat, "enxampa a una persona sola o quan va cap a casa, i es queda en aquest estat de falta de sentit, que no percep la realitat, i pot tenir uns efectes terribles". Amb tot, la màxima autoritat de la localitat ha assenyalat que "estem treballant amb la policia i estarem molt atents perquè aquesta vegada no ha ocorregut massa, però pot ocórrer, i la cosa és molt greu".
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: