Per què veus a la persona que t'agrada a tot arreu?

per Redacció, el 15 de novembre de 2023 a les 10:00
Pensa en totes aquelles vegades que t'has obsessionat amb una persona i com, de sobte, tenies la sensació de veure-la a tot arreu. En realitat ningú se li assemblava tant, però el teu cervell havia estat entrenat per fixar-se en aquestes característiques. 

A aquest fenomen se'l coneix com a "efecte Tetris" i va ser descobert pel psiquiàtric Robert Stickgold de la Universitat de Harvard després d'analitzar els somnis de trenta jugadors de Tetris. Durant la investigació va observar que dos de cada tres jugadors reproduïa els mecanismes i patrons del videojoc en la seva ment quan tancava els ulls. I no només això, sinó que durant la vida real també intentaven encaixar alguns objectes que veien pel carrer com cotxes i edificis.


I és que com expliquen des de Magnet, les projeccions obsessives poden ser molt perilloses, ja que "desperten pensaments intrusius, sensacions, impulsos, reflexos i il·lusions òptiques". De fet, als mariners els passa una cosa similar, ja que el seu cos s’acostuma als vaivens naturals de l'oceà i molts d'ells segueixen percebent els moviments del vaixell tot i trobar-se a terra ferma.

Per tant, quan t'obsessiones amb una cosa o persona és possible que la manera en què comprens el món canviï i comenci a girar entorn d'aquesta. Fins i tot, en moltes ocasions, les teves obsessions aconsegueixen penetrar en els teus somnis i canviar els teus patrons d'observació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: