Factors que determinen la connexió amb una persona

per Redacció, el 21 de novembre de 2023 a les 06:00
Hi ha una sèrie de factors que tendeixen a generar atracció i determinen la connexió que tens amb una altra persona. Com explica el psicòleg Mark Travers, l'equilibri entre la similitud i la diferència és una de les claus a l'hora de fer funcionar una relació de parella. Es tracta de què dues persones tinguin una base sòlida de similituds i que comparteixin valors i interessos, però que difereixen en algunes coses.

Però aquest no és l'únic factor que determina l'èxit d'una relació. Segons l'expert, el compromís també és molt important. I parlem de la implicació que hi ha des del primer moment, des que creueu les primeres paraules. "El compromís amb la relació és el factor més important per predir la qualitat general d'una relació", des de la primera cita fins als últims dies.


La química física també és un factor imprescindible per tal que una relació funcioni. Es tracta de l'atracció sexual que sents cap a l'altra persona i depèn de molts altres factors com la intel·ligència, el sentit de l'humor, l'ètica, l'interès i molts altres aspectes metafísics. A més, l'aspecte físic també és fonamental i tots tenim una predisposició biològica i personal a què t'atreguin més uns cossos que uns altres.

En tot cas, el psicòleg adverteix que "això són generalitzacions científiques i no necessàriament s'apliquen en tots els casos: alguns clics desafien totes les regles del que hauria de ser una bona relació i, tot i això, funcionen a la seva manera peculiar".


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: