Logotip de Adolescents.cat

Aquesta és la música que més ens marcarà a la vida, segons els experts

per Redacció, el 11 d'octubre de 2022 a les 06:00
Uns científics de la Universitat de Cambridge i de Bar-Ilan han arribat a la conclusió que "tendim a identificar-nos i recordar la música que hem escoltat durant els nostres anys d'adolescència'. Segons l'estudi realitzat, tot i que les nostres preferències musicals poden canviar amb el temps, la música que escoltem entre els 10 i els 30 anys és la que més ens marcarà.

De fet, els investigadors han aclarit que és al voltant dels 14 anys quan la nostra selecció musical deixarà més empremta. Això és degut al fet que és l'època on explorem la nostra identitat social i la identitat musical. A més, l'estudi també ha conclòs que segons la nostra personalitat, edat i sexe ens sentirem atrets per una cançó o gènere musical concret.


Els nostres gustos musicals venen marcats pel que els investigadors han anomenat "atributs musicals", entre els quals es troben l'excitació, l'energia i la intensitat de la música, com seria el cas de la música punk o heavy. Les emocions també hi juguen un paper molt important i és per això que el pop i el rock triomfen tant. I, finalment, la profunditat de la proposta musical també és un atribut important i es pot trobar a estils com el jazz o la música clàssica.

Per últim, les conclusions de l'estudi afirmaven que els homes i els joves solen preferir música més intensa i, les dones, música més suau. I, a més, preferim els artistes amb una personalitat amb la qual ens sentim identificats. "Quan la gent escolta música, està sent impulsada per la semblança que l'artista té amb ell", assegurava David M. Greenberg, un dels responsables de l'estudi.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: