Per què és important tocar-nos els pits?

per Redacció, el 19 d'octubre de 2022 a les 12:09
Aquest dimecres se celebra el Dia Mundial del Càncer de Mama, una malaltia que afecta una de cada vuit dones. De fet, és el càncer més diagnosticat en dones a Catalunya: 4.563 casos el 2021.

La detecció precoç i els nous tractaments han permès que ara la supervivència al cap de cinc anys sigui gairebé del 90%.


La doctora Sònia Pernas, responsable de la Unitat de Càncer de Mama del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), destaca la millora en els tractaments, sobretot en l'anomenat immunoconjugat. En declaracions a TV3, explica que es tracta d'una teràpia intel·ligent: un anticòs s'uneix selectivament a una proteïna de la cèl·lula tumoral i això fa que la pacient tingui menys afectes secundaris.

També destaca la immunoteràpia, que s'utilitza en algunes pacients amb càncer de mama triple negatiu, per al que no hi havia tractament. Es tracta d'estimular les defenses del cos per tal de combatre la malaltia.


El que és clau, sobretot, és el diagnòstic precoç. Per això és tan important que ens fem autoexploracions als pits de manera regular i acudim al ginecòleg si notem algun bony.

 
@its.noeliafarma TÓCATE LAS TETAS #cancerdemama #cancer #pecho #mama #farmacia #fypシ #farmaceutica ♬ sonido original - 👩🏻‍⚕️its.noeliafarma👩🏻‍⚕️

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: