Aquests hàbits estan posant en perill la qualitat del semen

per Redacció, el 18 de novembre de 2022 a les 06:00
Una investigació publicada a la revista Human Reproduction Update ha observat que la qualitat d'esperma dels humans ha baixat a la meitat en l'últim mig segle. Concretament, el nombre d'espermatozous ha baixat de 101 milions per cada mil·lilitre a 49 milions per mil·lilitre des de l'any 1973.

A més, també s'ha vist que la quantitat total d'espermatozous ha passat de 335,7 milions per ejaculació a 126,6 milions. El ritme de descens ha augmentat considerablement des de l'any 1973, que abans ho feia a un ritme anual d'1,15% i des de l'any 2000 ho fa a 2,64%, el doble de velocitat.


Com indiquen alguns experts, si segueix aquesta tendència, no arribarem al reemplaçament de tota la població. "Ara mateix, hi ha problemes de fertilitat, i més morts que naixements, la població decreix i això és un problema important".

Un dels possibles motius pels quals la qualitat de l'esperma està empitjorant és l'exposició a químics contaminants, que influeixen en la quantitat i qualitat de l'esperma. A més, els mals hàbits de vida també influeixen molt. Un estudi va avaluar l'esperma de nois joves i el resultat va ser que els nois que van respondre que les seves mares eren fumadores tenien un 20% menys de concentració espermàtica que la resta.


Ara bé, aquest problema es podria solucionar promovent entorns saludables i reduint les exposicions i els comportaments que afecten la salut reproductiva.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: