En quin moment deixes de ser adolescent i et converteixes en adult?

per Redacció, el 17 de desembre de 2022 a les 06:00
Potser no n'ets conscient, però el fet que et consideris a tu mateix/a adolescent, jove o adult/a té conseqüències sobre la teva manera de veure la vida. I és que no t'exigeixes el mateix amb 15 anys que amb 30 i les teves prioritats i objectius canvien.

Però, quan ens podem considerar adults? Legalment, quan fem 18 anys ja som considerades persones adultes totalment capacitades per conduir, beure i, fins i tot, firmar una hipoteca. I moltes comunitats autònomes consideren que som joves fins als 26 o 30 anys i que, per tant, podem gaudir dels abonaments per a joves.


Científicament, però, ens podem considerar persones adultes quan la nostra clavícula madura, ja que és l'últim os del cos en fer-ho. També trobem els canvis cerebrals produïts per la maduració sexual que poden prolongar-se fins passats els 20 anys. Es tracta d'un procés únic a cada persona que incrementa les habilitats cognitives.

Pel que fa a coses com trobar una parella, una feina o independitzar-se, no necessàriament indiquen que som persones adultes. Hi ha adolescents que tenen tot això i que no es consideren adultes, de la mateixa manera que hi ha persones adultes que no tenen cap d'aquestes 3 coses i no per això són considerades adolescents.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: