Es pot ser feliç sense amics?

per Redacció, el 7 de gener de 2023 a les 06:00
Sovint pensem que tenir molts amics és sinònim de ser més feliç. Les amistats et fan sentir estimat/da, però això no vol dir que els amics siguin imprescindibles per ser feliç. Hi ha persones que decideixen no tenir amics perquè prefereixen passar temps a soles i fer plans amb elles mateixes, però també hi ha persones que desitjarien tenir amics i no en tenen perquè s'han mudat a una altra ciutat i no coneixen a ningú, perquè pateixen bullying o perquè els que eren els seus amics s'han distanciat.

Sigui com sigui, tenir amics no és com menjar, beure o dormir. Podem viure sense ells, però la nostra salut mental depèn de les nostres relacions socials. Som éssers socials i socialitzar ens fa bé, però no en tots els moments de la nostra vida. És normal passar èpoques introspectives i voler estar sols, igual que és normal passar èpoques on tenim més ganes de sortir i estar rodejats de gent.

Les amistats, però, no són totes iguals. No totes duren tota la vida, ja que nosaltres canviem, les altres persones canvien i les circumstàncies canvien. Hi ha amistats que només ho són durant una temporada i després desapareixen. I no passa res. Les amistats requereixen esforç i no sempre estem disposats a esforçar-nos. Al final, el que importa és la qualitat i val més tenir pocs amics i bons, abans que tenir-ne molts i no poder confiar en gairebé ningú.

Això sí, no és el mateix estar sol/a per decisió pròpia que per imposició. Si som nosaltres els qui triem la soledat, probablement aprofitarem per conèixer-nos més i per gaudir de la nostra companyia. En canvi, si estem sols perquè no trobem a ningú amb qui passar el temps i compartir moments, podem notar un buit emocional, tristesa, ansietat i desesperança. Recorda que pots sentir-te sol/a tot i estar rodejat/da de gent.

Com trobar felicitat en moments de soledat segons una psicòloga?

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: