Quant dura un orgasme? Diferències entre persones

per Redacció, el 12 de gener de 2023 a les 06:00
Els orgasmes generen molts dubtes com, per exemple, la seva durada. Aquesta depèn de molts factors com l'experiència sexual de la persona, la forma en què s'excita i la tècnica sexual que utilitza. I és que cadascú viu els orgasmes a la seva manera, independentment del gènere.

El que està clar, però, és que els orgasmes de les dones i dels homes són molt diferents. Per començar, a les noies els sol costar més arribar al clímax. Segons un estudi, necessiten uns 14 minuts. A més, tot i que la penetració proporciona molt de plaer, acostuma a no ser suficient. La majoria necessita l'estimulació del clítoris i d'altres zones del cos per córrer-se.


A més, les noies viuen l'excitació d'una manera molt més complexa. Quan els nois arriben al clímax, exploten i els cossos cavernosos del penis es buiden. Aleshores els baixa l'excitació i necessiten un temps de descans per tornar a excitar-se. El cas de les dones és més complex, tenen una excitació molt més progressiva i poden encadenar un clímax amb un altre.

Segons l'University of Minnesota Medical School a un estudi del 1980, "l'orgasme comença amb una sèrie de 6 a 15 contraccions regulars d'alta intensitat que ocorren en uns 20 a 30 segons". I, pel que fa a la durada, es calcula que en el cas dels homes es troba entre els 3 i 15 segons (8,7 de mitjana) i en el cas de les dones entre 11 i 18 segons (12,7 de mitjana).


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: