Pots ser amic/ga de l'ex de la teva parella?

per Redacció, el 7 de desembre de 2023 a les 06:00
Tot i que no és el més comú, ser amic/ga de la teva exparella és possible. Tot depèn del tipus de relació que hagueu tingut i del motiu de la ruptura. Al final, es tracta d'una persona que va ser molt important per a tu i el fet que la relació no funcionés no significa que hagis de perdre tot el contacte amb aquesta persona.

De la mateixa manera que pot ser que un dia et trobis en aquesta situació, també és possible que s'hi trobi la teva parella. I, si això passa, si la teva parella vol tenir una relació d'amistat amb la seva exparella i vol que us conegueu, tens dues opcions: negar-te o actuar amb maduresa i intentar tenir una bona relació amb ell/a.

Això sí, per tal que puguis tenir una bona relació amb la seva exparella, tots dos hauran de tenir molt clares les seves emocions i saber diferenciar entre l'amor d'una parella i d'una amistat. També és important que posin límits i que no actuïn com si continuessin junts, ja que hi ha certs comportaments que no s'haurien de donar, i menys encara quan un dels dos està en una nova relació.

La comunicació amb la teva parella també serà primordial. És molt important que no t'oculti res amb l'excusa de què no vol que et ratllis i que tu també puguis expressar-te. Al final, per tu pot ser una situació incòmoda i no t'has de forçar a tenir relació amb la seva exparella si no et ve de gust, igual que tampoc hauries de prohibir a la teva parella tenir una amistat amb ell/a.

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: