Què és la shigel·losi i com evitar la seva transmissió a través del sexe

per Redacció, el 31 de gener de 2023 a les 06:00
La shigel·losi és una infecció intestinal causada per la shigel·la, un bacteri. Els símptomes més habituals són rampes estomacals, dolor, nàusees, vòmits i, en alguns casos, febre. També es pot donar deshidratació, convulsions i infeccions al torrent sanguini.

Com expliquen des de Yasss, la shigel·la es pot transmetre de diverses maneres: tocant-nos la boca després d'haver estat en contacte amb un portador, consumint aliments o aigua contaminada i mantenint relacions sexuals que impliquen el contacte anal i oral. En tots els casos, però, hi ha d'haver una persona portadora que contagi a l'altra.


Tot i que es tracta d'una infecció molt poc freqüent, cal anar molt amb compte i prendre precaucions. Durant les relacions sexuals, es recomana mantenir la boca allunyada de l'anus de l'altra persona i, en cas que hi hagi contacte, fer-ho amb una barrera de làtex pel mig per tal que faci de barrera i protegeixi. En cas que el que es vulgui és introduir el dit, es recomana utilitzar guants.

Si tu i la teva parella sexual comenceu a tenir dolor intestinal i diarrea, és probable que tingueu el bacteri i haureu d'acudir al metge. Els portadors no sempre presenten símptomes visibles, però són molt contagiosos. Per prevenir, cal mantenir una bona higiene de mans tant abans com després de la pràctica sexual i, en cas que utilitzeu joguines sexuals, també s'han de netejar molt bé.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: