Vols saber si realment tens connexió amb la teva parella? Això diuen els experts

per Redacció, el 11 de febrer de 2023 a les 06:00
La connexió d'una parella és difícil de mesurar, però no impossible. Alguns investigadors alemanys del Dartmouth College d'Hanover han descobert que la velocitat de resposta durant una conversa amb la teva parella reflexa de manera molt fidel el vostre grau de connexió.

Segons Madeleine A. Fugère, professora de psicòloga social a la universitat Estatal de l'Est de Connecticut, a una publicació per Psychology Today: "les persones que se senten properes i connectades entre si responen més ràpidament que aquelles que no se senten properes a les seves parelles". Es tracta d'un tema cultural que s'ha mantingut al llarg de diferents cultures i llengües.


Sembla que el motiu es pot trobar en el fet que "per respondre tan ràpid hem de parar atenció al que diu la nostra parella, preparar-nos per respondre i coordinar la nostra resposta quan esperem que deixi de parlar", diu Fugère. Per tant, es tracta d'escoltar activament a la teva parella, pensar la resposta i predir el moment en què deixarà de parlar per poder respondre.

Un altre motiu és l'interès en la conversa. Si gaudeixes del que la teva parella t'explica, estaràs molt pendent del que diu i respondràs àgilment. En canvi, si no t'interessa, et costarà més seguir el fil de la conversa. En aquest sentit, una resposta ràpida pot indicar que soleu tenir converses que us agraden.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: