Empassar-se fluids corporals en les relacions sexuals pot tenir conseqüències?

per Redacció, el 20 de febrer de 2023 a les 06:00
El semen és el líquid viscós i blanc que expulsa el penis durant l'ejaculació, el qual conté esperma. Segons diversos estudis, només entre un 1 i 5% són espermatozoides i la resta és plasma seminal, que conté proteïnes, lípids, carbohidrats i minerals.

Tots aquests nutrients tenen una única funció: mantenir els espermatozous en el seu millor estat per ser expulsats amb força i assegurar-se que poden arribar i fecundar l'òvul. La primera expulsió del semen pot tenir una velocitat de fins a 50 km/h.


És possible que durant la pràctica del sexe oral insereixis semen. Tot i que no és dolent pel teu organisme, sí que pot suposar un risc de contraure infeccions de transmissió sexual. En tot cas, el semen no conté cap ingredient estrany i, per tant, el teu cos hauria de poder digerir-lo sense cap problema.

Així doncs, si beus semen, només t'hauries de preocupar de no contraure cap ITS. Per aquest motiu es recomana que, si ho fas, sigui dins una parella monògama per ambdues parts i amb qui estiguis segur/a que no pateix cap ITS.


És cert que té beneficis?


Pel que fa als beneficis d'ingerir semen, només s'ha demostrat científicament que pot prevenir el risc de preeclàmpsia i d'avortament espontani. També s'ha parlat de què és antidepressiu, que ajuda al sistema immunitari, que millora el cabell, la pell, les ungles i, fins i tot, les dents, però no hi ha cap evidencia científica que ho corrobori.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: