Per què hi ha gent que es disminueix la mida del clítoris?

per Redacció, el 23 de febrer de 2023 a les 06:00
El clítoris és l'òrgan femení que s'encarrega de donar plaer. No tots són iguals, sinó que pot adoptar moltes mides i formes. En alguns casos, la seva mida es considera més gran del normal i algunes persones opten per sotmetre's a una clitoroplàstia per disminuir la seva mida.

La clitorimegàlia és la hipertròfia del clítoris i es produeix quan aquest té una mida similar a la d'un quist. Tot i que no sol suposar cap dolor, sí que pot afectar la seva funcionalitat i dificultar les relacions sexuals. A vegades també pot produir hipersensibilitat i un fregament excessiu a la zona, però la majoria de cops es tracta només d'un problema estètic que afecta l'autoestima.


Així doncs, el clítoris sol mesurar entre 15 i 30 mil·límetres, però la seva mida no és indicativa de cap patologia ni anormalitat. La clitorimegàlia pot ser causada per qüestions hormonals com endocrinopaties, tumors virilitzants o l'exposició exògena a andrògens. Però també hi ha causes no hormonals com la ingesta d'anabòlics o un traumatisme postpart.

La majoria de quists solen desaparèixer amb el temps, però, si no és així es pot buscar l'ajuda d'un professional. Normalment, es recomana realitzar la clitoroplàstia per tal de disminuir la mida del prepuci que rodeja el clítoris. Després de la cirurgia cal evitar fer grans esforços i no mantenir relacions sexuals fins passat un mes.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: