El benefici de ser una persona baixeta que no coneixies

per Redacció, el 18 d'agost de 2023 a les 06:00
Els cànons de bellesa sempre han considerat més atractives a les persones altes, la qual cosa ha generat molts complexos a les persones baixetes. Però, segons diversos estudis, l'estatura no només és símbol de bellesa, sinó també de longevitat. I és que sembla que la gent baixa viu més anys que la resta.

Com expliquen des de Yasss, un estudi del 2012 centrat en homes que havien servit a la milícia italiana va determinar que, un cop complien 70 anys, aquells que mesuraven menys d'1,61 metres vivien uns dos anys més de mitja que els que superaven aquesta altura.


El 2017 es va dur a terme un altre estudi amb informació d'uns 4.000 jugadors de bàsquet. Els resultats van determinar que les persones més altes van ser les primeres a morir. Tot i això, la investigació va afirmar que hi havia més factors que podien influir com l'estil de vida de cadascú.

La Universitat de Harvard també va arribar a aquesta conclusió després d'analitzar a més de 8.000 homes nascuts al Japó i els Estats Units. Concretament, van observar que aquells que mesuraven més d'1,80 metres vivien menys que els que tenien una estatura més baixa.


Segons els experts, el motiu podria ser que una estatura petita permet una major propensió a comptar amb el gen FOX03, que regula els nivells d'insulina i està relacionat amb la longevitat. Per contra, com més alta és una persona, més gran és la producció de cèl·lules i, per tant, la possibilitat de patir alguna mena de càncer.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: