Saps diferenciar una infecció i una malaltia de transmissió sexual?

per Redacció, el 28 de febrer de 2023 a les 06:00
Com indica l'Organització Mundial de la Salut (OMS), cada dia quasi un milió de persones contrauen una Infecció de Transmissió Sexual com la clamidiosi, la gonorrea, la sífilis o la tricomoniasi. Però, quina diferència hi ha entre una infecció i una malaltia de transmissió sexual?

Com expliquen des d'Elle, una ITS és una infecció produïda pel contacte entre dues persones durant l'acte sexual. Com indica la ginecòloga Belén Gómez, "les més comunes són sífilis, gonorrea, clamídia, virus del papil·loma humà (VPH), sida (VIH) i hepatitis B i C". Moltes vegades no presenten símptomes o són molt poc notables, de manera que és difícil detectar-les.

Tot i això, segons l'experta, els símptomes d'una ITS pot tenir forma de "ferides a la zona genital, berrugues genitals, dolor en orinar i/o a la part baixa de l'abdomen, canvis en el flux genital, secrecions de pus als genitals o en l'anus, lesions a la boca i taques a la pell, entre d'altres".

Així doncs, les malalties de transmissió sexual són l'evolució d'una ITS. És a dir, "quan la infecció s'agreuja i es converteix en malaltia parlarem d'ETS. El cas més conegut és el càncer de coll d'úter, que la majoria de vegades és provocada pel VPH (virus del papil·loma humà), la infecció més comuna entre ambdós sexes", apunta la Dra. Gómez.

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: