Les diferents cares de la infidelitat: per què ens comportem així?

per Redacció, el 5 de març de 2023 a les 06:00
Les infidelitats són cada cop més freqüents a la nostra societat i La Isla de las Tentaciones és un exemple. Es tracta d'un programa on 5 parelles es posen a prova, separant-se i rodejant-se de solters i solteres amb qui poden sentir atracció física i psicològica.

Les parelles que es presenten al programa ho fan amb la finalitat de demostrar-se que són fidels i que poden confiar l'un en l'altre, però la majoria acaba sent infidel. Comencen amb un tanteig subtil, es van apropant a través de jocs, comencen a sentir connexió i finalment cometen la infidelitat.

 

Els límits se solen passar durant la nit, que és quan se celebren festes. En canvi, durant el dia, la mentalitat canvia i apareix la tristesa i el penediment. Són conscients que l'han cagat i que han perdut a una persona molt important, però a la nit tornen a ser infidels. 

 

Segons una psicòloga, aquesta dinàmica es deu a una visió de la parella com presonera. És a dir, perceben la seva parella com algú que els controla, que els diu el que han de fer i davant de qui han de demostrar la seva fidelitat tot i tenir ganes de tenir sexe amb altres persones.

Així doncs, a La Isla de las Tentaciones surt a la llum com és veritablement la persona. No és que es transformin, sinó que es mostren desinhibits. Per tant, podríem dir que el fet de ser infidel a la nit i penedir-se al matí és degut a una doble faceta:
  • La faceta "pseudofidel", que està associada al dia a dia. És el moment en què es té present a la parella, que és durant el dia quan se sol compartir moments amb ell/a.
  • La faceta festera és la que es dona a la nit, quan hi ha suficients distraccions per a no pensar en la parella i deixar-se portar. Aquesta sol venir seguida d'una baixada emocional, però torna a aparèixer a la següent festa.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: