Logotip de Adolescents.cat

Per què Finlàndia és el país més feliç del món?

per Redacció, el 22 de març de 2023 a les 06:00
Moltes persones es pregunten com és possible que Finlandia, un país tan obscur i fred, sigui el més feliç del món. I és que, tot i que segur que hi ha alguna excepció, els habitants confessen ser molt feliços i l'investigador Frank Martela de la Universitat Aatlo de Finlàndia ha trobat els motius.

D'una banda, com explica l'experta Debbie Petterson a Psychology Today, els finlandesos no mostren la seva riquesa. Saben que comprar-se coses no els donarà la felicitat ni a mitjà ni llarg termini. No tenen l'obsessió per presumir que hi ha a altres països i tenen molt present que la felicitat no depèn dels diners que tenen.


D'altra banda, intenten passar molt de temps a la naturalesa. Els éssers humans hem coevoluconat juntament amb els arbres, les plantes i els animals, i per això estem a gust en aquests entorns. Per això, tot i que a vegades el fred i el mal temps no els ho permet, passen temps a la naturalesa incloent molta vegetació a dins les seves llars.

A més, tendeixen a confiar els uns amb els altres i valoren l'honestedat. No veuen a les persones del seu entorn com una amenaça, sinó com algú en qui recolzar-se. Per tant, podríem dir que el secret de la felicitat és la cooperació, la naturalesa i la comunitat.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: