Aquesta és la veritable clau de l'atracció

per Redacció, el 1 de maig de 2023 a les 06:00
Tot i que la primera impressió és important per decidir si volem enamorar-nos d'algú o no, un estudi ha revelat que no és el més important.

El 80% dels participants van considerar la intel·ligència com un aspecte "necessari" o "molt important" a l'hora d'escollir una persona romàntica. De fet, el 89% de les persones busquen a una persona més culta que elles. Tot i això, l'humor, la creativitat, les habilitats socials i la capacitat de resoldre problemes també són molt importants.


La doctora Helen Fisher, antropòloga i membre de l'Institut Kinsey, sosté que "tendim a enamorar-nos de persones que tenen el mateix nivell socioeconòmic, aparença, els mateixos valors religiosos i socials i aspiracions comunes". Per tant, desmenteix la dita que diu que "els pols oposats s'atrauen".

Les hormones també juguen un paper molt important i es coneix com "química eròtica". Segons indica, en l'elecció d'una parella sexual intervenen quatre de les principals hormones: dopamina, serotonina, testosterona i estrògens.


Així doncs, les persones amb alts nivells de dopamina busquen noves experiències i són creatives, espontànies i molt actives. Les que tenen als nivells de serotonina, en canvi, són més reservades, disciplinades i tradicionals.

Pel que fa a les persones amb molta testosterona, solen ser determinades i analítiques. I, les que tenen alts nivells d'estrogen tenen molta imaginació, sensibilitat, empatia i són grans comunicadores.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: