Què és el curving i com saber si n'estàs sent víctima?

per Redacció, el 17 de juny de 2023 a les 06:00
Les relacions d'avui són molt complicades. Existeixen molts termes per definir els comportaments tòxics que han anat apareixent a causa de les xarxes socials. Segur que et sona el ghosting, el cricketing, el love bombing... Però has sentit a parlar del curving?

Com explica la psicòloga Susana Martínez, el curving consisteix a què una persona comença mostrant interès i després "s'allunya de manera gradual, evitant comprometre's o establint una comunicació clara". És a dir, és quan la persona que estàs coneixent ja no vol veure't més i no és capaç de dir-t'ho.

Aquest comportament és una tècnica que evita el rebuig directe i el converteix en subtil, però genera molta confusió i frustració a l'altra persona. A més, qui la pràctica demostra ser molt egoista i no tenir responsabilitat afectiva. De fet, és considerat, fins i tot, una falta de respecte cap a l'altra persona.

 

Com pots saber si algú t'està fent curving?


Si una persona no és capaç de ser clara amb les intencions que té amb tu, probablement t'està fent curving. Posa't en la situació de què teniu una primera cita i uns dies més tard li proposes de quedar i et diu que no sap si podrà, que ja et dirà. Van passant els dies i no obtens cap resposta. Cada vegada et parla menys i quan li preguntes si passa alguna cosa et respon que no... El més probable és que no sàpiga com dir-te que no vol res amb tu i està intentant fer com si res.

Evidentment, no et mereixes a algú així al teu costat. Està deixant la porta mig oberta perquè no té el valor de comunicar els seus sentiments. Així que si sents que algú s'està comportament amb tu d'aquesta manera, fuig. Recorda que quan una persona té interès en tu, es nota. I quan no el té, encara es nota més.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: