Logotip de Adolescents.cat

Et sona la panxa quan tens gana? Té una explicació!

per Redacció, el 30 de març de 2024 a les 10:00
Segur que alguna vegada t'has preguntat per què et fa soroll la panxa quan tens gana. La resposta està en el peristaltisme, les contraccions musculars en forma d'onades que tenen lloc al sistema digestiu i que tenen la finalitat d'empènyer el menjar i els residus d'un extrem a l'altre del tub digestiu.

Així doncs, com expliquen des de El Confidencial, "quan l'estómac i l'intestí prim estan buits durant moltes hores, i especialment a partir de dues, els músculs que el conformen i protegeixen comencen la seva feina perquè ja han esperat molt". I, si la panxa està buida, aquest mecanisme que hauria de ser silenciós, deixa de ser-ho.


En realitat, el teu cervell fa estona que t'està avisant que hauries de menjar alguna cosa, però el teu sistema digestiu t'avisa cridant. Aquests sorolls comencen a l'antre de l'estómac i es van estenent per l'intestí de manera progressiva, és per això que a vegades duren tanta estona.

Segons indiquen alguns experts, els sorolls poden durar fins a 20 minuts i, si no alimentes el teu cos, tornaran a aparèixer passats una o dues hores. Així que ja saps, millor que mengis si no vols anar fent sorolls!



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: