Què és l'ejaculació precoç i quins tipus hi ha?

per Redacció, el 2 de setembre de 2023 a les 10:00
L'ejaculació precoç és una disfunció sexual cada vegada més comuna entre les persones amb penis. De fet, segons indica la Societat Europea de Medicina Sexual, es calcula que un de cada cinc homes la patirà en algun moment de la seva vida, però només un 10% dels afectats s'atreveix a parlar del tema i demanar ajuda.

Quins tipus d'ejaculació precoç hi ha?


Primària
És l'ejaculació precoç que es presenta entre els 16 i 18 anys, quan es comença a tenir relacions sexuals. Aquesta es caracteritza per tenir un temps de coit baix, de menys d'un minut, juntament amb la sensació de perdre totalment el control de l'ejaculació quan s'arriba a l'orgasme.


Existeix un cas més greu que es coneix com a "ejaculació anteportal" i consisteix a arribar a l'orgasme sense necessitat de penetració.

Segons indiquen des de Vigora Clinic, es desconeixen les causes de l'ejaculació precoç a edats tan primerenques, però és possible que sigui degut a una alteració genètica.

En qualsevol cas, aquest tipus d'ejaculació precoç sol abordar-se amb dapoxetina, un fàrmac aprovat pel tractament. Tot i això, cal combinar el fàrmac amb estratègies com preservatius, cremes anestèsiques o exercicis de Kegel, entre d'altres.

Secundària o adquirida
Aquest tipus d'ejaculació precoç apareix en un punt indeterminat de la vida i pot estar relacionada amb múltiples factors com: por, estrès, ansietat, baixa autoestima i diferents factors biològics i de salut.

En aquest cas també s'arriba a l'orgasme en molt poc temps. Concretament, en uns 3 minuts de mitjana. El seu tractament és delicat i existeixen diferents maneres d'abordar-la segons el tipus que es pateixi i els factors biogràfics i personals.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: