Les ITS que més estan creixent a Catalunya

per Redacció, el 4 d'octubre de 2023 a les 13:00
Europa està registrant un nivell de contagis de gonorrea molt alt. La majoria dels casos afecten a homes que tenen sexe amb altres homes, però el percentatge també està creixent en dones que tenen relacions amb el sexe oposat.

QUINES INFECCIONS ESTAN CREIXENT?

  • La clamídia i la sífilis són de les ITS amb més incidència a Catalunya. La majoria de casos a Barcelona i l'àrea metropolitana.
  • Pel que fa a la clamídia s'han diagnosticat més de 12.000 casos el 2022. De persones entre 20 i 29 anys.
  • La gonorrea també està registrant un percentatge de contagis molt alt, però no treu el primer lloc a l'anterior.

Segons un informe publicat pel Ministeri de Sanitat, les ITS han augmentat de manera progressiva al llarg dels últims deu anys gràcies als canvis en les conductes sexuals, entre elles, la poca utilització del preservatiu.

Així doncs, cal crear més consciència de la importància de tenir sexe segur, utilitzant mètodes anticonceptius, no només per evitar embarassos no desitjats sinó també per evitar contraure una ITS. És important fer-ne servir, també, durant el sexe oral.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: