«Ploro després de fer-ho» la consulta de la setmana

per Adolescents.cat, el 21 de gener de 2024 a les 07:42
Cada setmana rebem vàries consultes anònimes d'adolescents com tu que tenen problemes de tot tipus: amor, amistats, dificultats personals, estudis, sexualitat, conductes alimentàries...

Com ja sabràs si ets lector/a habitual, a El Consultori, un equip de psicòlogues i sexòlogues expertes resolen dia a dia les vostres preocupacions de manera totalment anònima. Aquí et deixem una de les consultes d'aquesta setmana.


Consulta anònima, noia 17 anys: "Em vénen ganes de plorar quan ho acabem de fer"



Hola i moltes gràcies per ajudar!


No sé per què però quan el meu novio i jo ens toquem quan acabem, no sé per què m'entren unes ganes de plorar... no per res del que ha passat si a mi m'agrada tot el que em fa, però no entenc per què sempre acabo plorant. Em sento malament després perquè saps acaba de passar una cosa bonica i jo per la cara em poso a plorar. No ho entenc sort que ell m'ajuda i està amb mi per que sino no sé què passaria.

Si em podríeu dir alguna cosa m'ajudaríeu.

Moltes gràcies


Resposta de la sexòloga del Consultori:



Hola, 

El que et passa té un nom, un nom que no ens agrada però que l'han definit així, disforia postcoital, també conegut com "post-sex blues". 

Aquesta disforia postcoital es defineix com un síndrome que es caracteritza per una reacció de plor o tristesa extrema després de tenir un orgasme o després d'una relació sexual amb una altre persona, i tot i que és menys freqüent també pot passar després de la masturbació individual. 

Et deixem un article que va publicar el portal d'Adolescents fa un temps:
https://www.adolescents.cat/noticia/56066/es-normal-plorar-despres-orgasme  

Una abraçada i gràcies per escriure'ns!


Helena Angel
Psicologia - Sexualitat - Parella
www.helenaangel.com


Si tens qualsevol por, dubte o problema ens pots escriure anònimament a través d'aquest formulari especificant si la consulta és de Psicologia general, sexualitat o alimentació i imatge personal:

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: