El sexe és un pilar bàsic en una relació?

per Redacció, el 8 de febrer de 2024 a les 10:00
Durant aquests últims dies s'ha generat molta polèmica al voltant de la confessió que va fer la influencer Lola Lolita al programa La Resistencia, on va assegurar que, tot i tenir parella, havia tingut un total de 0 relacions sexuals durant els últims 30 dies.

Moltes persones van veure-ho com una cosa normal, però la majoria va considerar que no tenir relacions sexuals amb la parella significa que alguna cosa va malament.


A partir d'aquí, s'ha obert un debat sobre la importància del sexe en una relació, i la sexòloga Maria Esclapez ha donat la seva opinió.

Segons explica, aquesta creença de què el sexe és un pilar bàsic d'una relació està relacionada amb dues expectatives de gènere tradicionals:
  • "La primera té a veure amb la sensació que tenim moltes dones de sentir-nos obligades a tenir relacions dins d'una relació de parella", a sentir que si no tens relacions sexuals l'altra persona buscarà satisfer el seu desig fora de la relació.
  • "La segona està relacionada amb la pressió que suposa també pels homes el comportar-se segons el que s'espera d'ells en una relació. És a dir, tenir desig 24/7".

En realitat, el desig fluctua molt i es veu afectat per factors com l'estrès, l'etapa de la vida, les malalties... Així doncs, la resposta és que "no", les relacions de parella no se sostenen amb les relacions sexuals. Se sostenen per l'amor, l'empatia, l'actitud d'equip, la comunicació, la fidelitat, el respecte i moltes altres coses que no tenen res a veure amb el sexe.
 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: